Pomoč pri nakupu: 031 338 669

Učenje angleščine za otroke = risanke za otroke

Objavljeno 13. jun 2017
Blog   Risanke 1

Ste vedeli, da se preko risank otroci lahko naučijo tujega jezika?

Risanke so lahko tudi poučne, zabavne in smešne. Preko sveta risank otroci lahko dojamejo različne situacije, borbo med dobrim in zlim, stisko ali iskanje rešitev. Sporočila iz risank ponotranjijo na svoj način, ki jim lahko pomaga pri doživljanju njihovega sveta v realnem življenju.

Zadnjih nekaj let smo priča izjemno kakovostno dovršenim animiranim filmom, ki prevzamejo tako otroke kot odrasle. Drznem si reči, da so risanke umetnika dela, ki nastanejo ob prefinjenem in sinhroniziranem zlitju mnogih talentov različnih umetnostnih zvrsti. Sem odrasla pa še vedno najraje gledam risanke. Potem sledijo Animal Channel, Discovery Channel in National Geographic. That's it!

Pri nas doma smo gledanje risank uporabili kot medij za ohranjanje razumevanja angleškega jezika pri svojem sinu. In tudi kot orodje za učenje novih angleških besed, besednih zvez in navsezadnje za učenje angleškega jezika. Sinhronizirane risanke seveda pri nas ne pridejo v poštev!

Preden se odločimo za ogled risanke skoraj vedno, kdo od odraslih pogleda official trailer ter prebere vsaj eno oceno risanke oz. mnenje na spletu. Rada imava kakovostne risanke, ker meniva, da imajo za otroka tako uporabno, kot učno vrednost. Po risanke gremo na Netflix, v knjižnico ali še najraje po resnično najboljši prikaz kar v kino. Risanke v kinu so seveda posebno doživetje za celo družino in vedno odlična nagrada za otroka.

Priznam, da je naš sin preživel, kar nekaj ur pred zasloni v obdobju, ko je hodil v vrtec. Seveda samo ob slabem vremenu ali ko je bil bolan. Sicer je v prostem času bil na dvorišču, na sprehodu s psom, na vrtu, na igrišču ali nekje po mestu s starši ali z nono. Vsekakor v akciji! Ne glede na to, koliko časa je preživel v svetu risank, je vsekakor vsaj dvakrat toliko časa preživel v gibanju. Skladno s priporočilom dr. Ranka Rajovića, ki na srečo celotne naše družbe ozavešča starše, vzgojitelje in učitelje o resnično pomembnih dejavnikih vpliva na nevrološki razvoj naših otrok. Naša družina živi na vasi, kjer otroci rastejo povezani z naravo. Ali bolj rečeno: več zunaj kot v hiši. Z začetkom osnovne šole smo postavili pravilo, da je risanka na sporedu le v petek zvečer. Šola, šport, glasbena ter še malo proste igre in teden se kar obrne okoli. Zaključi pa se z risanko 😃 .

Preberite si še blog zapis o naših najljubših risankah. Učenje angleščine za otroke je toliko bolj »coolsko« z risankami. Se tudi vaši otroci učijo jezikov preko risank?

Slika Mojca02

Mojca je vsestranska: raziskovalka sveta, ekologinja, doktorica znanosti, poliglotka, podjetnica, kinologinja, žena in mamica ... Nadvse rada ima otroke, pse in svet pravljičnih junakov. Fulbrightova štipendistka in nagrajenka Alpske Konvencije ima disleksijo, a kljub temu zelo rada bere in piše. Pisanje brez napak je še vedno izziv za Mojco. Pazite se manjkajočih črk v tem blogu!

Mojca piše BLOG o vsebinah, za katere živi: vzgoja otrok, učenje tujih jezikov, psi, podjetništvo, dobre knjige ... so Mojčina strast.

Nalagam...
Napaka pri vnosu
Shranjeno

Nastavite si opomnik

Tri tedne pred rojstnim dnem vašega otroka, vas bomo opomnili o aktualni ponudbi MINI POLIGLOTINI večjezičnih knjig za otroke.