Pomoč pri nakupu: 031 338 669

Kdo je Start-up mami?

Objavljeno 4. jul 2017
Blog   Start Up Mami

Kdo je start-up mami? Mlada mama, ki si je poleg otrok ustvarila svoj posel, ki je po lastnostih »start-up«. Mama je mlada po svojih otrocih, torej vsaj en otrok je mlajši od 10 let.

Kaj je start up? Start-up je novo nastalo podjetje ali organizacija, ki rešuje določen problem na inovativen način, ima potencial hitrega razvoja in rasti ter deluje po principu skalabilnega poslovnega modela.

Jaz sem start-up mama. Čeprav je v naravi in definiciji start-upa hitra rast je moj start-up počasnejši za dva čudovita otroka. Sedaj je moj čas za materinstvo ter vse obveznosti in čari, ki jih ta prinaša. Zato za svoj start-up ne morem živeti 24 ur na dan. Živim pa vse tiste ure, ko nisem z otroki in ko nisem v REM fazi. In s tem ni prav nič narobe! Ravno nasprotno, ponosna sem, da sem mama, ki služi svoj kruh s tem, da ob tem tudi resnično uživam. Uživam zato, ker ustvarjam in delam nekaj lepega, uporabnega in dragocenega, kar se dotika tudi življenj drugih in jim na obrazu pričara veselje in smeh. To je moje drugo poslanstvo. Prvo poslanstvo pa je biti najboljša mama na svetu.

Biti sam svoj šef je kdaj pa kdaj zelo fino, predvsem, ker se sam odločaš o razporeditvi svojega časa in ker nad tabo ni nikogar, ki je siten in neprijeten za voljo »višjih ciljev« ... ali bolje rečeno posla. Siten si lahko le sam. In moraš biti, da stvari tečejo primerno in se trr sproti polni z zneski, ki omogočajo najprej golo preživetjem nato pa tudi kaj več. To pa danes vsekakor ni lahko, posebej v Sloveniji v posebni vlogi: mali podjetnik.

Kako postaneš start-up mami? Poti sta dve.

1. Imaš svoj posel, ki je skalabilen in inovativen, nato postaneš mamica.
2. Si mamica in ob materinstvu začneš sama svoj posel, ki mora imeti noto inovativnosti.

Jaz sem ubrala drugo pot. Sicer bolj iz nuje, saj sem po zaključenem doktoratu in več kot 10 letih zahtevnega študija bila brez zaposlitve. Po nešteto poslanih prošnjah za zaposlitev, sem se odločila vzeti vajeti v svoje roke in ustvariti podjetje v katerem bom sama sebi dala službo. Odločitev ni bila lahka, pot pa še manj, a vendar mi občutek, da delam, da sem koristna in da je moje delo cenjeno daja veliko zagona in me izpolnjuje. Poleg tega si v podjetju zaslužim za svojo plačo in to je vsekakor pohvale vredno. Uspelo mi je!

Kaj dela start-up mami? Ustvarja večjezične knjige, družabne igre in mobilne aplikacije za zgodnje učenje jezikov.

Nekako spontano sem iz butičnega projekta za sina ustvarila podjetje! Poleti 2014 je naš sin Oskar dopolnil 4 leta in je bil dovolj star, za tečaj jahanja v konjeniškem klubu Remuda v Pevmi, v Italiji. V tem konjeniškem klubu govorijo slovensko, italijansko in angleško, kar se mi je zdelo toliko bolj privlačno za otroke. Ker sem v tem obdobju bila brez službe sem teden dni prostovoljno pomagala v konjeniškem klubu pri delu s poniji in otroci. S spoštovanjem sem občudovala tudi večje konje. Neverjetno prijetno mi je bilo ob konjih in počutila sem se izredno umirjeno in zadovoljno. Konji so se me tako dotaknili, da sem jih v tem tednu večkrat sanjala. Sredi tedna me je prebudilo poletno neurje in začutila sem globoko skrb, da bodo konji, ki so ostali na pašniku premočeni! »Ali se bodo prehladili? Bodo zjutraj mokri in jih otroci ne bodo mogli jahati?« Neurje me je tako vznemirilo, da sem šla na kavč in napisala pravljico o najmanjšem poniju v konjeniškem klubu, Luni. Prav za Luno sem v tem tednu skrbela in prav na Luni je Oskar naredil prve jahalne korake. Seveda je morala pravljica biti trijezična, saj v klubu govorijo kar tri jezike. Tako je iz pravljice nastala trijezična knjiga »Pravljica o Luni« in ker je bila v manj kot letu dni prva naklada razprodana, sem dojela, da obstaja potreba po učenju jezikov preko knjig in da je na trgu prostor tudi zame.

»Pravljica o Luni« je doživela ponatis v štirih različnih jezikovnih kombinacijah, tako da sedaj imam kar štiri različne knjige »Pravljica o Luni«. Malo več kot leto dni kasneje sem izdala otroško knjigo »MY DOG«, ki ponazarja mojo ljubezen do psov. Ta knjiga je resnično večjezična, saj je napisana v šestih tujih jezikih in ima slovenski jezik v dodatku. Zato sem ustvarila blagovno znamko MINI POLIGLOTINI, katere poslanstvo je približati otrokom učenje tujih jezikov na zabaven in kreativen način. Preko knjig, iger, mobilni aplikacij ... in par let kasneje knjige MINI POLIGLOTINI razveseljujejo male bralce in oboževalce v številnih državah sveta. :D

Blog   Siol O Mini Poliglotini

Preberite kaj so mediji napisali o moji start-up zgodbi.

Kaj si želi start-up mami? Trenutno je inovativna deklica za vse, zato si želi pomoči.
Vesela sem, ker delam s čudovito ekipo ljudi, ki so strokovni na svojem področju ... a vendar jih na koncu vse tudi pošteno plačam. Zato žal niso del mojega tima v podjetju. Rada bi zgradila podjetje, v katerem bo ne samo več dela, temveč tudi več denarja za več ljudi. Imam vizijo, da nas bo 4-5 živelo za isti cilj in vizijo, a vendar že (na videz preprost) preskok iz enega v dva ni tako enostaven. Zato si nadvse želim srečati nekoga s kompetencami, ki bodo prispevala k rasti MINI POLIGLOTINI. Nekoga, ki mi bo stal ob strani v poslu in s podobnim zagonom delal za dobrobit podjetja. In si seveda delil vse. Tudi dobiček.

Startup Mojca

Če poznaš koga (mami ali ne), ki »živi za« zgodnje učenje jezikov, otroke ali pravljice ... mu prosim povej zame!

Če si tudi Ti start-up mama mi piši, mogoče se lahko poveževa in v sinergiji ustvariva nekaj več! Več žensk na kupu ne prinese samo dežja ... lahko prinese tudi pozitivno energijo, ki je nepremagljiva ... :D

Slika Mojca02

Mojca je vsestranska: raziskovalka sveta, ekologinja, doktorica znanosti, poliglotka, podjetnica, kinologinja, žena in mamica ... Nadvse rada ima otroke, pse in svet pravljičnih junakov. Fulbrightova štipendistka in nagrajenka Alpske Konvencije ima disleksijo, a kljub temu zelo rada bere in piše. Pisanje brez napak je še vedno izziv za Mojco. Pazite se manjkajočih črk v tem blogu!

Mojca piše BLOG o vsebinah, za katere živi: vzgoja otrok, učenje tujih jezikov, psi, podjetništvo, dobre knjige ... so Mojčina strast.

Nalagam...
Napaka pri vnosu
Shranjeno

Nastavite si opomnik

Tri tedne pred rojstnim dnem vašega otroka, vas bomo opomnili o aktualni ponudbi MINI POLIGLOTINI večjezičnih knjig za otroke.